Despre noi

MISIUNEA COMUNITĂȚII DE OVERLANDING

Am construit împreună cu voi cel mai important grup de overlanding din România, comunitatea de 4×4 Overlanding din România.

Spune-ne la ce te gândești și cam până unde vrei să pășești. Ia legătura cu noi și hai să povestim despre visurile tale și despre viitoarele tale aventuri, hai să le transformăm, împreună, în realitate. Și, pentru că orice poveste care începe frumos trebuie să se și termine frumos, nu uita să lași, în urma ta, natura la fel de frumoasă și de curată precum ai găsit-o. Folosește în mod responsabil mijloacele pe care noi ți le punem la dispoziție, respecta natura și frumusețea ei, fă-ți religie din conservarea ei, din curățenie și din preocuparea ca și alții să se bucure, în urma ta, de minunatele locuri pe care natura ni le dăruiește cu atâta generozitate.

 — Daniel Matei, Fondatorul comunității de 4×4 Overlanding din România

DE CE NOI

Am pornit din dorința de a aduce și la noi, pe plaiurile mioritice, conceptul de overlanding și am fost surprinși să constatăm că sunt atât de mulți pasionați și doritori de aventură.

  • Suntem parteneri oficiali al celor mai importante branduri.
  • Suntem fondatorii unei comunități cu peste 3200 de membri.
  • Importăm produse de la dealeri oficiali indiferent de țară.
  • Nu vindem produse pe care noi nu le-am testat în teren.
  • Avem cel mai bun suport tehnic prin parteneri ca GTC Auto.
Overlanding-importator-branduri

DESPRE OVERLANDING

Overlanding-ul, sau overland-ul, este activitatea de a călători, peste orice fel de teren, spre destinații îndepărtate, în condiții de autosuficiență, obiectivul principal al călătoriei fiind călătoria în sine sau, poate, atingerea unor locații geografice care, tehnic, nu sunt accesibile oricui. De regulă, această activitate se realizează cu vehicule cu tracțiune integrală, care posedă o foarte bună capabilitate de trecere în teren, dotate cu mijloace dedicate, avansate, destinate asigurării unor excelente condiții de transport provizii, preparare hrană, cazare sau campare la un nivel realmente elevat, specializat, de confort și siguranță.

Călătoriile se pot întinde, dar nu neapărat ca o regulă generală, pe perioade îndelungate, uneori și pe ani de zile, și pot presupune traversarea mai multor frontiere și teritorii statale. Totuși, în ultimii câțiva ani, overlanding-ul a dobândit popularitate și în rândul celor mai puțin aventuroși dar care, pe fondul aglomerărilor umane, nu tocmai plăcute (în campinguri și hoteluri, la locuri de offcamping sau picnic, pe plaje și în destinațiile turistice accesibile oricui), urmăresc să se bucure de scurte ieșiri în natură sau de vacanțe, mai mult sau mai puțin îndelungate sau îndepărtate, alături de familie și prieteni sau în mod solitar, cât mai departe mulțime, în locuri cât mai virgine, cu liniște, curate, fără poluare, în deplină siguranță și real confort. Mai mult, pe fondul riscurilor sanitare curente, ocazionate de neașteptatele circumstanțe ale anului 2020, care, însă, au consacrat o adevărată modă a concediilor petrecute departe de ”alții”, departe de ”ceilalți”, overlanding-ul a dobândit un sens nou, care, în mod firesc, pare că tinde să devină cumva cotidian, mai ales în contextul în care România are o natură superbă și pune la dispoziția călătorului o adevărată galaxie de locații și variante geografice virgine sau ca și virgine, cu acces liber dar care, totuși, sunt realmente dificil sau imposibil de atins cu vehicule destinate utilizării stradale, locații din care aprovizionarea este complicată și care, astfel, nu permite oricui să ajungă sau să rămână acolo. Astfel, din reală prudență sau din simpla dorință de confort psihic, oameni care, până acum, se simțeau confortabil în locații aglomerate și în stațiuni turistice, s-au reorientat spre natură, spre izolarea de mulțime dar, pentru șederea în acele locuri ideale, devin necesare anumite dotări și condiții tehnice întru totul specifice.

Da! Pentru tine și nu doar pentru tine! În intreaga lume sunt oameni care aleg sa meargă singuri sau împreună cu familiile lor, cu copii mici, mari, de toate vârstele. Overlandingul nu este un sport, este o modalitate prin care poți să ieși din cotidian, temporar sau permanent si pentru că orice poveste care începe frumos trebuie să se și termine frumos, nu uita să lași, în urma ta, natura la fel de frumoasă și de curată precum ai găsit-o. Folosește în mod responsabil mijloacele pe care noi ți le punem la dispoziție, respecta natura și frumusețea ei, fă-ți religie din conservarea ei, din curățenie și din preocuparea ca și alții să se bucure, în urma ta, de minunatele locuri pe care natura ni le dăruiește cu atâta generozitate. Nici măcar hârtia igienică și, mai ales, șervețelele umede nu trebuie să rămână în urma ta! Este foarte simplu să le iei și să le pui în sacul de gunoi. Gândește-te că, după ce le folosești, oricum trebuie să te speli pe mâini.

Noi suntem specialiștii care îți pun la dispoziție tot ce îți trebuie pentru a pătrunde în superba lume a acestui fericit mod de viață sau de petrecere a timpului liber, pentru a te bucura de apropierea de natură, de frumusețea și liniștea ei, în condiții de siguranță și confort. Fie că ai nevoie doar de unele echipamente sau că dorești să îți furnizăm, la gata, un vehicul pentru overlanding sau să îți echipăm, pentru asta, propriul tău vehicul, noi, Overlading.ro, identificăm, realizăm și îți oferim soluția perfectă pentru tine, fix așa cum ți-o dorești tu. Spune-ne la ce te gândești și cam până unde vrei să pășești. Ia legătura cu noi și hai să povestim despre visurile tale și despre viitoarele tale aventuri, hai să le transformăm, împreună, în realitate.